Index Vakbarát Hírportál

Hivatalos információt kért Kínától eltűnt vezetőjéről az Interpol

2018. október 6., szombat 17:02

Az Interpol hivatalos nyilatkozatban kéri a kínai hatóságokat, hogy adják ki információikat a csütörtökön eltűnt vezetőjükről, Meng Hung-vejről, írja a CNN.

Kérésüket a Twitterre posztolták ki, amiben azt írják, várják a hivatalos választ arról, hogy az eltűnt igazgató hollétéről és állapotáról, aki elvileg szeptember végén utazott Kínába. Felkutatásához nemzetközi rendőri segítséget is kértek.

Meng Hung-vej eltűnését felesége jelentette be csütörtökön, miután tíz napig semmit nem hallott a férfiról. Azt is mondta, az azóta eltelt időben rendszeresen kapott fenyegetéseket a közösségi médián és telefonon keresztül. A nőt ezért rendőri felügyelet alatt tartják. 

Az Interpol egy névtelenül nyilatkozó munkatársa nem volt hajlandó megerősíteni azt a hírt, miszerint Meng Hung-vej épp hivatalosan látogatáson volt Kínában az eltűnésekor.

Egy kínai lap szerint Meng ellen nyomozás indult Kínában meg nem nevezett okok miatt, és már a landolása után elvitték őt a hatóságok kikérdezésre. Egy névtelen forrás szerint az igazgatót korrupcióval vádolják.

A korábban kínai közbiztonsági miniszterhelyettesként dolgozó Menget 2016-ban nevezték ki az Interpol élére, amely a nemzetközi nyomozásokban segédkezik. Ő az első kínai az Interpol élén.

Rovatok