Index Vakbarát Hírportál

Lemondott az Interpol vezetője

2018. október 7., vasárnap 21:04

Az Interpol vasárnap esti tájékoztatása szerint lemondott a szervezet vezetője, Meng Hung-vej. A bejelentést Twitteren tették közzé.

 A közlemény szerint a pozíciót mostantól a dél-koreai Kim Jongjang veszi át, addig, amíg novemberben Dubajban az Interpol közgyűlése új vezetőt nem választ.

Az Interpol még szombaton kért hivatalos információt Meng Hung-vejről Kína államától, miután a férfiről csütörtök óta nem lehetett hallani. Nemzetközi rendőri segítséget is kértek.

Peking vasárnap közölte, hogy hazájában - pontosabban nem ismertetett - törvénysértés miatt indult vizsgálat Meng ellen, írja az MTI. A kínai állampárt fegyelmi ügyekkel foglalkozó testülete honlapján azt írta: Menget Kína új korrupcióellenes hatósága, a Nemzeti Felügyeleti Bizottság megfigyelés és vizsgálat alá vonta.

Meng Hung-vej eltűnését felesége jelentette be csütörtökön, miután tíz napig semmit nem hallott a férfiról.  Egy kínai lap szerint az Interpol most már csak egykori igazgatóját korrupcióval vádolták. Meng 2016-ban került az Interpol élére.

Rovatok