Index Vakbarát Hírportál

Egyre többen gondolják, hogy Trumpot újraválasztják

2018. október 14., vasárnap 23:50

Az amerikaiak egyre valószínűbbnek tartják, hogy Donald Trumpot második ciklusra is újraválasztják, miközben a lehetséges demokrata elnökjelöltek közül Joe Biden volt alelnöknek a legmagasabb a támogatottsága, derült ki a CNN-nek készített SSRS-felmérésből.

A poll alapján 46 százalék gondolja, hogy Trump nyerni fog 2020-ban, és 47 százalék, hogy veszít az elnökválasztáson. Márciusban viszont még 54 százalék gondolta úgy, hogy nem lesz esélye második ciklusra.

A republikánusok, és a republikánusok felé húzó függetlenek között 74 százalék azt akarja, hogy Trump legyen a jelöltjük 2020-ban, és csak 21 százalék látna szívesebben egy másik republikánus indulót.

A demokratáknál egyelőre még nagyon képlékeny, hogy kik jöhetnek majd szóba kihívóként, a felmérésben 16 lehetséges jelöltről kérdezték a demokratákat, és a feléjük húzó függetleneket. A feldobott nevek közül többen nem jelentették még ki, hogy elindulnak-e, ilyen a listát vezető Joe Biden is.

Barack Obama volt alelnöke 33 százalékos támogatottságot tud felmutatni, míg a második helyen Bernie Sanders vermonti szenátor, Hillary Clinton 2016-os kihívója áll 13 százalékkal. Kamala Harris kaliforniai szenátor 9 százalékot, míg Elizabeth Warren massachusetts-i szenátor 8 százalékot kapott. A volt New York-i polgármester, nemrég újra regisztrált demokrata Michael Bloomberg milliárdos 4 százalékon áll.

Rovatok