Index Vakbarát Hírportál

Négy nő és egy kisgyerek halála miatt ítélték el az indiai gurut

2018. október 16., kedd 14:38

Életfogytiglani börtönre ítéltek egy indiai gurut és tizennégy másik embert négy nő és egy másfél éves kisgyerek 2014-es meggyilkolása miatt, írja a BBC.

A bíróság szerint a Rampal néven ismert guru áldozatai megfulladtak, miután bezárták őket egy ablaktalan szobába, amíg követőivel összecsaptak a rendőrökkel. Az összecsapásban is hatan meghaltak, több mint kétszázan megsebesültek. Egy ötödik nőt súlyos állapotban szállítottak kórházba a szobából, de az életét már nem tudták megmenteni. Abban az ügyben szerdán hoznak ítéletet.

Rampalt 2006-ban vádolták meg először azzal, hogy köze van egy gyilkossági ügyhöz. Tagadta a vádakat, és óvadék ellenében szabadon engedtek. Viszont a hatóságok elrendelték az őrizetbe vételét, miután többször nem jelent meg a bíróságon.

A rendőrök 2014-ben kivonultak az ásramjához, de több ezer követője megpróbálta megakadályozni, hogy behatolhassanak az épületbe. A patthelyzet, és az összecsapások egy hétig tartottak. A rendőrség közben azzal vádolta a guru követőit, hogy túszként tartottak fogva embereket, és nőket, gyerekeket használtak emberi pajzsként.

Rovatok