Index Vakbarát Hírportál

Putyin–Trump-megbeszélés lesz novemberben

2018. október 23., kedd 17:58 | aznap frissítve

Vlagyimir Putyin személyes megbeszélésen szeretne találkozni Donald Trumppal. Putyin, amikor kedden a moszkvai Kremlben fogadta John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadót, azt javasolta, hogy az elnöki csúcs november 11-én legyen Párizsban.

Putyin meglepetését fejezte ki azokkal a „barátságtalan” lépésekkel kapcsolatban, amelyeket az Egyesült Államok Oroszországgal szemben tett a Trumppal júliusban Helsinkiben lefolytatott „konstruktív” kétoldalú csúcstalálkozó óta, írja az MTI. A Kremlt feltehetően elsősorban az aggasztja, hogy amerikai elnök belengette a nukleáris fegyverekről szóló megállapodás felmondását, valamint bejelentette, hogy az USA fejleszti a nukleáris arzenálját.

John Bolton, aki második napja tárgyal Moszkvában, az orosz elnök bejelentésére reagálva közölte: „Trump elnök nagyon fog örülni, hogy találkozhat önnel Párizsban”.

A francia fővárosban november 11-én számos állam vezetője részt vesz majd az első világháborút lezáró fegyvernyugvás 100. évfordulóján megtartandó megemlékezéseken.

Rovatok