Index Vakbarát Hírportál

Soros után Hillary Clintonnak és Obamának is küldtek csőbombát

2018. október 24., szerda 15:39 | aznap frissítve

Csőbombát talált helyi idő szerint szerda reggel az amerikai titkosszolgálat a Hillary Clintonnak küldött postában, nem sokkal később pedig a korábbi elnök, Barack Obama washingtoni postájából is hasonló szerkezet került elő - közölte a New York Times.

A bombákat a rutinellenőrzés során sikerült kiszűrni, így nem jelentettek közvetlen veszélyt a címzettekre. A szerkezeteket a két politikus irodájához címezték.

Szintén szerda reggel a CNN manhattani irodáját is ki kellett üríteni egy gyanús csomag miatt, a hírcsatorna egyik munkatársa, Jim Sciutto pedig Twitteren arról írt, hogy itt is robbanószerkezetet találtak.

Később az is kiderült, hogy a CNN-nek küldött szerkezet, illetve annak csomagolása is megegyezett a két másik szerdai bombával. Belső források szerint egyébként a csomagot a CIA volt igazgatójának, John Brennannak küldhették, aki a televízió rendszeres kommentátora.

A lap később arról írt, az Obama alatt a legfőbb ügyészi posztot betöltő Eric Holder Jr.-nak is szántak egy bombát, azonban azt rosszul címezték meg. Szerda délután aztán egy hatodik bomba is felbukkant, amit a kaliforniai demokrata képviselő, Maxine Waters címére küldtek, de ezt is még az előtt megtalálták, mielőtt a nő megkapta volna.

A történteket Donald Trump, és Melania Trump is elítélték: az elnök úgy fogalmazott, hogy

ezekben az időkben egységeseknek kell lennünk, össze kell fognunk, és nagyon egyértelmű, erőteljes üzenetet kell küldenünk arról, hogy semminemű politikai erőszaknak vagy fenyegetésnek nincs helye az Amerikai Egyesült Államokban.

A hatóságok szerint hasonló szerkezetet találtak hétfőn a Soros Györgynek küldött levelek közt is.  Soros egy New York City-től északra fekvő külvárosban lakik, ide küldték a bombát. A Sorosnak küldött csőbombát tűzszerészek felrobbantották. Egyelőre nem tudni, milyen motivációval küldhették Soros Györgynek a levelet, az FBI-nak még nem sikerült kinyomozni, honnan küldték, és nem is vállalta magára senki az akciót.

(Borítókép: Rendőrautó áll Bill és Hillary Clinton háza előtt Chappaqua-ban, New Yorkban 2018. október 24-én. Fotó: Mike Segar / Reuters)

Rovatok