Index Vakbarát Hírportál

A zaklatási botrányok miatt tüntetnek világszerte a Google-nél

2018. november 1., csütörtök 14:39

A Google dolgozói világszerte követelik, hogy a cég alapvetően változtasson a szexuális zaklatások kivizsgálásán, és szüntessék meg a választott-bíráskodást a cégnél, megkönnyítve, hogy hatósági eljárás alá kerüljenek a zaklatásos ügyek.  

Sundar Pichai vezérigazgató azt mondta az állománygyűlésen, hogy támogatja ezeket a törekvéseket, amit később körlevélben is elküldött a dolgozóknak.

Értem a haragot és a csalódottságot, amit sokan éreznek. Én is ezt érzem, és teljesen elkötelezett vagyok, hogy előrelépjünk egy olyan ügyben, ami túl régóta van jelen a társadalmunkban, és igen, nálunk a Google-nél is

- írta a vezérigazgató a levélben.

A Twitteren a @googlewalkout fogta össze a vállalat nemzetközi irodáiban a figyelemfelhívó munkafelfüggesztést.

Mik a követelések? 

A csütörtöki kivonulás résztvevői egy papírt hagynak az asztalukon maguk után, amiben a kivonulást megindokolják, és eljuttatják követeléseiket ami többek között a következő pontokból áll: 

A botrányt megelőzően 48 embert rúgtak ki a cégtől, ami akkor robbant ki, mikor a New York Times megírta, hogy Andy Rubin, az android szoftver atyja 90 millió dolláros végkielégítéssel távozott a cégtől. A New York Times szerint "hősnek kijáró búcsúztatásban" volt része. Rubin szóvivője cáfolta az újság állításait.

(BBC)

Rovatok