Index Vakbarát Hírportál

Amszterdam polgármestere a külvárosba költöztetné a prostituáltakat

2018. november 1., csütörtök 18:05

Az amszterdami polgármester a város külvárosába költöztetné a helyi szexmunkásokat, derül ki a Guardian cikkéből. Femke Halsema, Amszterdam első női polgármestere így érné el, hogy ne a De Wallen történelmi városrészben legyen a hírhedt piroslámpás negyed.

Halsema az új szexmunkás-engedélyekkel a prostituáltakon is segítene, mivel a legfrissebb felmérések szerint a turisták folyamatosan zaklatják őket, ráadásul egyre kevésbé tudnak megélni a munkájukból, illetve a személyiségi jogaik is sérülnek, amikor a turisták lefotózzák őket a kirakatban.

Az új tervek szerint a külvárosban olyan hotelre hasonlító intézményeket hoznának létre, ahol a szexmunkások szobát kapnak, minden szobában lenne egy pánikgomb, illetve saját széf a dolgozók pénzének, ráadásul kívülről be is kameráznák az épületek környékét.

A polgármester terve beleillik abba a folyamatba, amelynek részeként rendbe szednék Amszerdam belvárosát, amelynek biztonságát, nyugalmát és tisztaságát egyre jobban veszélyeztetik a turisták. Az új szexmunkás-engedélyek mellett olyan tervek is felmerültek, hogy túl sok ember esetén a turistákat kevésbé terhelt területekre terelnék, illetve megnövelnék a rendőri jelenlétet, és felruháznák a járőröket, hogy helyszíni bírságot róhassanak ki a nem megfelelően viselkedő emberekre.

Rovatok