Index Vakbarát Hírportál

Brutálisan megkínozták a bostoni maffiavezért

2018. november 1., csütörtök 15:51 | aznap frissítve

Nemrég holtan találták a cellájában a 89 éves James "Whitey" Bulgert, a '70-es, '80-as évek rettegett bostoni maffiavezérét, akinek élete olyan filmekre volt hatással, mint A tégla vagy a Fekete mise, amiben Johnny Depp alakította. A legújabb jelentések szerint az idős bűnözőt durván megkínozták, mielőtt meghalt. A CNN szerint Bulgert felismerhetetlenre verve találták meg alig egy nappal azután, hogy egy floridai börtönből egy nyugati-virginiai szigorított fegyházba szállították.

A vizsgálatok szerint Bulgert többen verték meg, köztük egy olyan fegyenc, aki benne volt a massachusettsi maffiában, ami Bulger korábbi felségterülete volt. Bulgerről közismert, hogy maffiavezérként az FBI informátora volt, és gyakran a saját konkurenciáját lehetetlenítette el a hatósági kapcsolatain keresztül.

A hírek szerint a tolószékes Bulgernek kivágták a nyelvét, ami gyakran azoknak a gengsztereknek a büntetése, akik együttműködnek a hatóságokkal. Emellett arról is szólnak a hírek, hogy egy bökővel megpróbálták Bulger egyik szemét is kikaparni, illetve egy zokniba csomagolt lakattal verték össze.

A támadók közül két embert már azonosítottak, egyikük az a Fotios "Freddy" Geas, aki egy ismert Boston-környéki bérgyilkos, és a tényleges életfogytiglanját tölti. Geast azért ítélték el, amiért 2003-ban meggyilkolt egy maffiavezért és egy férfit, aki állítólag az FBI beépített embere volt.

Rovatok