Index Vakbarát Hírportál

Már huszonkilenc halálos áldozata van az olasz ítéletidőnek

2018. november 4., vasárnap 10:07

Frissítés: Már 29-re nőtt a halálos áldozatok száma az Olaszországot sújtó heves esőzések és áradások miatt, írja a CNN.

Tizenkét ember halt meg a szicíliai Palermo térségét sújtó áradásokban, köztük egy család kilenc tagja, tájékoztattak a helyi tűzoltók. A család háza Casteldaccia faluban, egy patak partján fekszik, amely megáradt, és elöntötte az épületet.

Az odaveszett családtagok között egy 1, egy 3 és egy 15 éves gyerek is van. Egy férfit pedig az autójában ülve sodort el az ár, írja az MTI.

Az olasz miniszterelnök, Giuseppe Conte "drámainak" nevezte a szicíliai helyzetet.

Agrigentóban 50 családot kellett kimenekíteni, miután az Akragas folyó kilépett medréből. Egy 87 éves olasz nő és egy 62 éves német turista villámcsapásban halt meg pénteken Szardínián.

A Guardian szerint a viharos szelek és az esőzések miatt több mint 300 ezer fát csavart ki a szél az ítéletidőben, több ember halálát is a kidöntött fák okozták. Rómában két fiatal ült egy autóban, amire egy fa esett rá, egy harmadikat sétálás közben ütött agyon egy kidőlő fa.

Velencében pedig még mindig bokáig ér a víz, a Szent Márk tér és a bazilika szinte egy egy hatalmas tóvá változott. Október 30-án számoltunk be először az olasz ítéletidőről, meg hogy annyira magas a vízszint Velencében, hogy elázott Joan Miró két falikárpitja, és a Velence Maraton is vízi futóversennyé változott 

Rovatok