Index Vakbarát Hírportál

Elindult a halott strici, és meg is nyerte az amerikai félidős választást

2018. november 7., szerda 20:25 | aznap frissítve

Dennis Hof középhatótávolságú amerikai celeb, nevadai illetőségű, ahol jól futó bordélyház-hálózatot üzemeltet, írtuk egy hónapja, amikor kiderült, hogy elindul republikánus színekben a választáson, amit beárnyékolt, hogy nem sokkal a 72. születésnapja után meghalt.

Ennek ellenére tovább futott a kampánya, és amilyenek a választók, kedden a szavazatok közel 68 százalékával legyőzte a demokrata párti Lesia Romanovot a nevadai 36. választási körzetben.

A választócédulán és a szavazóhelyiségekben külön ki kellett írni a republikánus jelölt elhunytára vonatkozó figyelmeztetést.

A választási hatóságok szerint helyére most egy másik republikánust jelölnek, írja az MTI. 

Hof egy sztriptíz-klubbot és öt bordélyházat üzemeltetett Nevadában, az egyetlen amerikai államban, ahol törvényes a prostitúció. Önmagának emellett azt a becenevet adta, hogy "a pahrumpi Trump" utalva nevadai lakóhelyére, Pahrump településére és az Egyesült Államok elnökére, Donald Trumpra, akinek nagy rajongója volt.

"Tudom, hogy sokan elbuktak az éjszaka Nevadában a republikánusok körében, de az én emberem, Dennis Hof a síron túlról verte meg kihívóját" - mondta  kampánymenedzsere,  Chuck Muth.  "Ezért, bocsássanak meg, de én ünneplek" - fűzte hozzá.

Rovatok