Index Vakbarát Hírportál

Felfelé buktatták a részegen vezető pilótát az Air Indiánál

2018. november 21., szerda 14:57

Nemrégiben mi is írtunk arról az indiai pilótáról, akit többször kaptak el úgy felszállás előtt, hogy elszíneződött az alkoholszondája, mire végre felfüggesztették három évre a repülési engedélyét. Arvind Katpalia azzal lopta be magát a szívünkbe, hogy kétségbe vonta a szonda jelzéseit, mondván

délután fél kettő volt, csak egy istenverte, elvetemült alkoholista szokott lerészegedni délután fél kettőig. Meg fogom támadni a döntést.

Nos, az Air India úgy látszik, hogy igazi következmények nélküli társaság, ugyanis ahelyett, hogy a cégnél 1980-as évek vége óta dolgozó pilótát elvonóra küldte volna, inkább kinevezték ügyvezető igazgatónak, írja az Airportal.hu.

Azt nem tudjuk, hogy Katpalia felfelé buktatása meddig fog tartani, ugyanis korábban ő volt az üzemeltetési vezetői is, de abból az állásából pont az alkoholtesztje miatt egyszer már felmentették.

Az Air India az ország egyik legrégebbi légitársasága, a kormány nemrég megpróbálta eladni, azonban nem járt sikerrel, és ezért állítólag egymást marják az érintettek. A légitársaságnak az elmúlt hónapokban két nagyobb botránya is volt, egy hónapja az egyik Boeing 737-esük ütközött a Tiruchirappalli Nemzetközi Repülőteret övező fallal, és  lebontotta annak egy darabját . Szeptember végén pedig Mumbaiból Dzsaipurba tartó járatukon harminc utas füle, orra vagy szája kezdett vérezni, mert a személyzet  elfelejtette bekapcsolni a kabinnyomás-szabályozót.

Rovatok