Index Vakbarát Hírportál

Terrorizmus miatt őrizetbe vettek egy 22 éves egyiptomit Milánóban

2018. november 21., szerda 11:11 | aznap frissítve

Terrorizmus vádjával őrizetbe vettek szerdán Milánóban egy 22 éves egyiptomi férfit, aki közösségi oldalán is hirdette, hogy készen áll a harcra - közölte az MTI.  Az évek óta Olaszországban élő fiatalembert a terrorizmusellenes hatóság emberei éjszaka vették őrizetbe. További két egyiptomi állampolgárt, egy 21 és egy 23 éves férfit kiutasítottak Olaszországból, az egyiket azonban még körözik. Több olasz tartományban házkutatásokat tartottak.

A Magányos farkas fedőnevű vizsgálatot az abruzzói L'Aquila ügyészsége indította még 2017-ben. A közösségi oldalak hatósági ellenőrzése során az egyik iszlamista oldalon egy olasz mobiltelefonszám is megjelent. Az egyiptomi férfiról volt szó, akit azonnal megfigyelés alá helyeztek.

Internetes bejegyzéseiben a gyanúsított a dzsihádot és az iszlamista terrorizmust éltette, szélsőséges imámok prédikációit követte. Egyik bejegyzésében kijelentette, készül és készen áll a harcra. A hatóságok gyanúja szerint a fiatalember csatlakozott az Iszlám Államhoz, és katonai kiképzést is kapott.

A 2015-ben bevezetett, terrorizmusellenes olasz törvények értelmében a terrorizmus puszta gyanúja is elegendő, hogy az olasz hatóságok vizsgálatot indítsanak, őrizetbe vételt hajtsanak végre vagy kiutasítsák az ezzel gyanúsított bevándorlókat.

Rovatok