Index Vakbarát Hírportál

Két éve díjnyertes esszét írt az erőszakról a kisdiák, most egy kóbor golyó megölte

2018. november 23., péntek 12:51

A 13 éves Sandra Parks az otthonában tartózkodott Milwaukee-ban, amikor egy eltévedt golyó megölte.

Egy káoszban élünk eben a városban, szinte minden nap lövéseket hallani és sokszor kisgyerekek válnak az értelmetlen fegyveres erőszak áldozataivá..."

- két éve írta, az akkor még csak 11 éves Sarah Parks ezeket a sorokat. Igaza volt, Milwaukee, Wisconsin állam 600 ezres nagyvárosa asz Egyesült államok egyik legrosszabb közbiztonságú nagyvárosa, egy óriási gettó. Az erőszakról írt dolgozatával a kislány akkor harmadik lett a Martin Luther Kingről elnevezett esszéversenyen - írja cikkében a BBC.

Hétfőn este, immár 13 évesen, egy kóbor golyó halálosan megsebesítette az otthonában. 

Édesanyja karjaiban

A tragikus esetről, Sandra Parks édesanyja elmesélte a rendőröknek, hogy hétfő este korán lefeküdt, gyermekei tévét néztek, amikor a tragédia történt. A lövések hangjára felébredt, vérben feküdve találta meg a kislányát,, aki nyugodt hangon annyit mondott:

Mama meglőttek, hívd a rendőrséget”

- ezt még elmondta, majd meghalt.

Ijesztgetett

Az eset nagy visszhangot váltott ki, Tom Barrett, Milwaukee polgármestere tájékoztatta az újságírókat, elmondta, hogy tragikus módon a halálesetet egy teljesen felesleges, pusztán haragból, ijesztgetési szándékból elkövetett lövöldözés okozta.

A rendőrség a gyanúsítottat hamar megtalálta, és előrángatta egy közeli lakás ruhásszekrényéből, ahová a vaktában lövöldöző elbújt.

Nem csak egy hír

Az eset kapcsán az amerikai média több sort is idéz Sandra Parks dolgozatából:

amikor hallunk egy halálesetről, az csak egy hír, legtöbbször nem is gondolunk bele, hogy az aki meghalt valakinek a lánya, a fia, vagy éppen az unokája."

- írta a kislány.

Extended interview with sister of 13-year-old Sandra Parks, killed by shot fired into her bedroom: https://t.co/oM1siRHYA5

"She took it like a soldier," Tatiana Ingram said. "She just walked in the room and said, 'Mama, I'm shot.'"#Milwaukee pic.twitter.com/5qEGm0pcPN

— WISN 12 NEWS (@WISN12News) November 20, 2018

Rovatok