Index Vakbarát Hírportál

Orbán szlovén szövetségesét is elítélte a bíróság

2018. november 23., péntek 21:12 | aznap frissítve

Nem jogerősen 3 hónapos felfüggesztett börtönbüntetést kapott Janez Jansa, a szlovén ellenzéki SDS elnöke, ", amely megemlíti, hogy a bevándorlásellenes politikus "barátja és politikai szövetségese a magyar miniszterelnöknek". 

Az SDS politikusát azért idézték bíróság elé, mert a közszolgálati Slovenija két munkatársát, Mojce Šetinc Pašeket és Eugenije Carlt gyalázta a twitteren. A férfi azt írta a két női alkalmazottra, hogy a nyilvános ház egyes Facebook-oldalai Evgenija C. és Mojca P. Š. kiszolgált prostituáltak olcsó szolgáltatásait kínálják, írja a 24.hu.

Nem sikerült bocsánatot sem kérnie úgy, hogy azt a felperesek elfogadhassák, ügyvédjük szerint inkább volt a bocsánatkérés szarkasztikus. A bíróság a büntetést egy évre felfüggesztette, Jansának az eljárás költségeit meg kell fizetnie.

Carl szerint Jansa tweetje szörnyű és brutális, aminek alapvető szándéka az ő és Šetinc Pašek megalázása, illetve diszkreditálása volt. Jansa szavai abszurdak, ezzel személyemben sértett meg, de nőként és újságírónőként is. Sok kárt okoztak nekem a szavai", idézi a 24.hu.

Rovatok