Index Vakbarát Hírportál

Párizsban 8 hónapot kapott egy taxis hiéna

2018. november 23., péntek 15:47

Jó tölet volt a thai házaspártól, hogy a telefonjukkal felvették a négyszeres árat követelő csaló ordibálását.

A Charles de Gaulle repülőtérről körülbelül 50-55 euróért lehet Párizs belvárosába bejutni.

November elején egy thai házaspártól azonban 247 eurót követelt egy hiéna, aki azt állította, hogy egy privát szolgáltató sofőrje. A házaspár sokallta az összeget, mire az Enock C. nevű taxis bezárta az ajtókat és üvöltözni kezdett, „márpedig fizettek, fizessetek azonnal!”.

Charkrid Thanhachartyothin, vagy a thai házaspár férfitagja nem vesztette el a lélekjelenlétét, dokumentumokat kért a sofőrtől, mire az valamit fel is mutatott (később a bíróságon kiderült, hogy C. nem volt semmilyen társaság legális alkalmazottja).

A thai páros le akarta fotózni a sofőrt, aki nem tudhatta, hogy valójában már régóta veszik, így hadonászni is kezdett. A pár fáradt volt, szabadulni akart, előbb 180 eurót ajánlott, végül 200 eurót oda is adott, mire kiszabadultak és bementek egy rendőrségre.

A videót feltöltötték a Facebookra, ami gyorsan elterjedt Párizsban és mint arról a BBC beszámol a taxist el is ítélték 8 hónapra csalásért és személyes szabadság megsértéséért.

Az áldatlan magyar állapotok alapján valószínűsíthető, hogy itthon is előfordulnak ilyen esetek, talán a hiénák a mind diszkrétebb felvételkészítési lehetőségektől azért egy kicsit elrettennek.

Rovatok