Index Vakbarát Hírportál

Demonstráció miatt szünetel a határátlépés Záhonyban

2018. november 26., hétfő 09:47 | aznap frissítve

A magyar rendőrség a honlapján azt írja, hogy az ukrán határőrizet arról tájékoztatta őket, hogy demonstráció van a csapi közúti határátkelőhelyen, ezért szünetel a határforgalom.

Ukrajna nem tudja beléptetni a Záhonynál kilépő utasokat.

A rendőrség azt tanácsolja, hogy az Ukrajnába utazók válasszák a beregsurányi, a barabási, a lónyai vagy a tiszabecsi közúti határátkelőhelyek valamelyikét.

Az aktuális várakozási időkről itt tájékozódhat.

A tüntetés azért van, mert november 25-től szigorú törvényekkel nehezítették meg az ukrán állampolgároknak, hogy külföldön regisztrált autóikkal lépjenek be az országba és azokat belföldön használják. A tüntetéssorozat Ungváron kezdődött vasárnap este, több száz kárpátaljai autótulajdonos vett részt rajta, írta az MTI. A tüntetésen az állami közigazgatási hivatal épülete előtt autógumikat égettek el, és nem engedték a helyszínre a tűzoltókat. A tüntetők hétfő reggelre útblokádot hirdettek közúti határátkelőhelyek, köztük Csap-Záhony elé.

A törvényi szigorítás és bizonytalanság ellen fellépők vasárnap országosan nyolc határátkelőhely forgalmát akadályozták, főként az ukrán-lengyel határon és egy-egy ukrán-szlovák, valamint ukrán-román átkelőét Kárpátalján.

Ukrajnában, főként a külföldi államokkal határos régiókban nagyon sokan közlekednek EU-tagországokban regisztrált, ott a honi áraknál jóval olcsóbban vásárolt járművekkel.

Rovatok