Index Vakbarát Hírportál

A boszorkánytrió gyilkolt, gyújtogatott, védelmi pénzt szedett Ausztriában

2018. december 10., hétfő 11:52

Puszta kézzel fojtott meg egy idős nőt egy magyar expincérnő Villachban. Az áldozat egyetlen bűne az volt, hogy már nem akart fizetni egy szektának azért, hogy levegyék róla az átkot.

Villach, a hatvanezres karintiai kisváros nagyon békés hely. Itt idegenlégióskodott Sofron István, az egyik legjobb magyar jéghokis, de a magyarok leginkább csak akkor találkoznak a településsel, amikor télen megindulnak az egyhetes sítúrák Ausztriába, Olaszországba, esetleg Franciaországba. A villachi Alpok ugyanis a nagy hegyek kapuja.

Boszorkánybanda

Most azonban a kisváros dermesztő, ráadásul magyar vonatkozású hírek, egy boszorkánytrió garázdálkodása miatt került be az osztrák és a hazai sajtóba. A banda vezetője a 47 éves Margit T. volt, őt követték tanítványai, a 61 éves Melitta O., valamint a 43 éves magyar H. Barbara.

Okkult, szektás női banda, vagy csak kegyetlen csalók, akik semmilyen eszköztől nem riadtak vissza? Nehéz eldönteni, de az biztos, hogy a három nő borzalmas dolgokat művelt Karintiában. A rendőrség első tájékoztatásai szerint az átoklevevő szektavezér alighanem pénzéhes bűnöző volt, de úgy tűnik, követői  a két „tanítvány"  tényleg hittek benne.

Margit, a főboszorkány

A vezető, Margit T.,  évek óta azt állította, hogy közvetlen kapcsolatban áll Istennel. Ez a kapcsolat leginkább abban merült ki – írja az osztrák sajtó, például a Krone –, hogy a találomra leszólított vagy valamiképpen személyesen megismert idős osztrák nőknek a banda tagjai megígérték, hogy jó pénzért közbenjárnak, és leveszik róluk a rontást. Ezért nagy összegeket kértek, amelyet elsősorban a „mester" két tanítványa hajtott ki az áldozatokból.

Majd büntettek

Ha pedig valaki vonakodott fizetni, esetleg a későbbiekben visszakért volna pénzt az átadott milliókból, a tanítványok gondoskodtak róla, hogy az átok valóra váljon. Az osztrák rendőrség szerint azonban nem az isteni akarat csapott le, hanem az átoklevevők ilyenkor maguk gyújtották fel az idős nők házait, istállóit, sőt, legalább egy esetben meg is ölték az áldozatukat.

Barbara gyilkolt

A gyilkos ráadásul éppen a magyar szektatag, a 43 éves H. Barbara volt, aki mindent bevallott, miután a rendőrök lecsaptak rá, az Ossiachi-tó partján fekvő otthonában.

Az elvált korábbi pincérnő, egy 6 éves kislány édesanyja elmesélte, hogy ő valóban nagyon hitt a bandavezér Margitban, róla a kihallgatáson is nagy tisztelettel beszélt, és állítása szerint mindenben követte a parancsait. Szentnek és a legjobb barátjának tartotta, aki közvetlen kapcsolatban állt az Atyával, így egy percig sem vonakodott végrehajtani annak parancsát.

Hozzá ugyanis az Atya szólt, és a nőnek nem volt gyanús, hogy Isten hangja legtöbbször azt harsogta, hogy más emberektől kérjenek egy kis készpénzt.

Révület

A szeánszok úgy zajlottak, hogy Margit révületbe esett, kiadta az utasításait, majd teljesen kimerültnek és zavarosnak tűnt, nem emlékezett semmire, csak megkérdezte a tanítványait, hogy mi történt. A  látomásaiban mindig segítséget ígért, a rossz karma, a betegségek, a természeti katasztrófák ellen, és ehhez konkrét összegeket párosított.

Néha azért sms-ben is küldött utasításokat, mindig csupa nagy betűvel, vagy a magyar Barbarának, vagy a harmadik gyanúsított O. Melittának.

A magyar pincérnő mindig elvégezte a kért feladatokat, legyen az gyújtogatás vagy a 72 éves Gertraud P. puszta kézzel történő megfojtása.

Eleinte tetszett neki

Pedig az idős villachi nő eleinte lelkesen számolt be a lányának, hogy mennyi energiát kap a három asszonytól, de aztán panaszkodni kezdett, csalónak titulálta őket, végül alighanem ezért kellett meghalnia.

Maga a bandavezér a piszkos munkában nem vett részt, a látomások közvetítésén és az utasítások kiadásán túl egy lábfejmasszázsszalont üzemeltetett, és némi masszázzsal közvetítette a jó energiát az asszonyoknak.

Elsősorban Barbara volt az, aki a vészhelyzeteket és a pénzügyeket kezelte.

Egymillió euró

A banda 2010 óta működhetett, és legalább egymillió eurót szedett össze az átkok elhárításával, ebből a szerencsétlenül járt idős asszony egymaga 100 ezer eurót adhatott át.

A gyilkos elmondta, ő ugyan kiabált, hogy nem gyilkolhatja meg az áldozatot, de Margit meggyőzte,

Traudi egy gonosz ember, más módja nincsen a gonosz kiűzésének és az átok elhárításának, mint az, ha megöljük őt."

Védelmi pénz

A rendőrség az első tájékoztatások alapján maga is nehezen bogozza ki, hogy az elkövetőket valóban valamilyen vallási révület, szektajelleg is hajtotta, vagy csak egyszerűen egy nagyon kegyetlen, szélhámos bandáról volt szó.

Az biztos, hogy egy itthon is legalább húsz éve bevett bűnelkövetési módszert követtek: úgy szedtek egyfajta védelmi pénzt, hogy valójában az egyetlen, amitől a „fizetés" megóvott, az éppen a védelmi pénzt beszedő banda volt.

Az osztrák sajtó által csak boszorkánytrióként emlegetett hármas előzetes letartóztatásban várja tárgyalását.

Rovatok