Index Vakbarát Hírportál

A szociáldemokraták szerint Orbán újabb határt lépett át

2018. december 12., szerda 22:02

Orbán Viktor miniszterelnök újabb határvonalakat lépett át az Országgyűlésben szerdán megszavazott törvényekkel, az évi 400 órányi túlórát engedélyező, valamint az új közigazgatási bírósági rendszer létrehozásáról szóló jogszabályokkal

-  mondta az Európai Parlament szociáldemokrata frakciója.

Teljességgel elfogadhatatlanok a bíróságok szabadságának aláásásával és a munkavállalói jogok csorbításával járó törvények.Azt hittük, hogy Orbán Viktor immár minden határt átlépett, de sajnos nem volt igazunk. A ma elfogadott mindkét törvény bizonyítja, hogy Orbán egyre inkább autokrata módon vezeti az országot, miközben az emberek elfordulni látszanak tőle"

Ujhelyi István MSZP-s EP képviselő is megszólalt a nyilatkozatban:

A mai ismét sötét nap a magyar demokrácia és jogállamiság történetében. Példa nélküli, hogy egy európai uniós tagállamban a kormányzó többség a parlamentben saját házszabályát megsértve fogadtat el politikailag érzékeny törvényeket. Az EU-nak szüksége van egy demokratikus, szabad, az európai értékeket tiszteletben tartó Magyarországra. A magyarok többsége is ilyen országban szeretne élni. Meg kell állítanunk Orbánt, méghozzá azonnal. Ez Magyarország nemzeti érdeke.

- írja Ujhelyi a közös közleményben.

Rovatok