Index Vakbarát Hírportál

Lelőtték a strasbourgi merénylet elkövetőjét

2018. december 13., csütörtök 21:41

Agyonlőtték csütörtökön este a strasbourgi karácsonyi vásár közelében két nappal korábban merényletet elkövető Chérif Chekattot, írja az MTI.

Az AFP forrásai szerint is megölték az elkövetőt. A France Info azt írja, hogy a férfit a város Meinau nevű környékén, egy raktárban találták meg, és ott lőtték le a rendőrök.

Mint írtuk, kedd este a strasbourgi karácsonyi vásár közelében egy férfi lövöldözni kezdett, két ember azonnal, egy a kórházban halt meg. Több sérültnek még mindig a súlyos az állapota. A Chérif Chekatt néven azonosított 29 éves férfi a támadás után taxiba ült, nagy erőkkel keresték.

A 29 éves Chérif Chekatt, a merénylet fő gyanúsítottja szerepelt a hatóságok által a potenciálisan biztonsági veszélyt jelentő személyekről vezetett listán. A férfi ellen számos alkalommal indult eljárás köztörvényes bűncselekmények miatt, a hatóságok szerint a börtönben radikalizálódott.

A párizsi ügyészi hivatal szerint a férfi szüleit és két fivérét előzetes letartóztatásban tartják. Két nővérét Párizsban szintén kihallgatták és a házukat átkutatták.

Christophe Castaner francia belügyminiszter bejelentette, hogy pénteken ismét megnyitják a keddi merényletet követően bezárt, hagyományos strasbourgi karácsonyi vásárt.

(Borítókép: Francia speciális erők, a Meinu kerületben, a halálos lövés után Strasbourgban 2018. december 13-án. Fotó: Christian Hartmann / Reuters) 

Rovatok