Index Vakbarát Hírportál

Három hét után mentette ki a luxushajó a két tengeren hánykolódó halászt

2018. december 25., kedd 08:03

Két tengerész három hétig hánykolódott a tengeren, mire végre megtalálták őket, írja a BBC. A két férfi túl messze sodródott a partoktól, elfogyott az üzemanyaguk, fogyóban volt a tiszta vizük és gyakorlatilag azt ették, amit a tengerből ki tudtak fogni. Aztán megérkezett a segítség nem is akármilyen formában.

A tudósítás szerint három hét után végül a Tengerek uralkodónője nevű hajó vette fel az éhező, teljesen elgyengült, a halál szélére sodródott tengerészeket. A hajóról annyit kell tudni, hogy gyakorlatilag egy 11 szintes luxus-óceánjáró fél tucat bárral, különleges konyhával, élményfürdővel és még falat mászni is lehet a fedélzeten.

A hajó a Kajmán-szigetek és Jamaica között vette észre a hánykolódó halászcsónakot, és kimentette a két férfit. Szerencséjük volt, mert egyébként a hajó nem ezen a vonalon szokott közlekedni, azonban a rossz időjárás miatt mégis erre kényszerült. Este 7 környékén vették észre a két férfit, de hiába szóltak a kajmán-szigeteki és jamaicai vízimentőknek, nem tudtak segítséget nyújtani a mentésben, így végül az óceánjáró engedett le egy csónakot, amivel áthozták a két hajótöröttet a fedélzetre.

Ezután derült ki, hogy a két férfi Costa Rica partjaitól sodrótott ilyen messze, miután halászat közben elaludtak. Annyira messze kerültek a partoktól, hogy nem volt elég üzemanyaguk visszajutni. Hét napra elegendő vizük és élelmük volt csak, így egyikük annyira legyengült a mentés idejére, hogy kézben kellett a hajó fedélzetére vinni. Végül Jamaicában tetté ki őket, és a hajó legénysége összedobott nekik 300 dollárt (85 ezer forint), hogy új ruhát és ételt tudjanak venni maguknak, ha elhagyták a kórházat.

Rovatok