Index Vakbarát Hírportál

Londoni szóváltás: egyetlen szurkálás miatt 39 embert tartóztattak le

2019. január 1., kedd 12:08

Az eset Nyugat-Londonban történt. A fiatal fiúk és lányok nem segítették a tisztázást, a rendőrök mindenkit bevittek.

London nyugati részén találhatóak a közös önkormányzattal bíró Hammersmith és Fulham városrészek, utóbbi arról lehet ismert, hogy a magyar Gera Zoltán sokáig itt focizott, a Temze-parti klub éppen az idéntől került vissza a brit labdarúgás első osztályába.

#Hammersmith stabbing: Cops arrest THIRTY-NINE on suspicion of attempted murder after New Year's Eve attackhttps://t.co/zZWM1fnzvk pic.twitter.com/d56AapT93y

— Daily Star (@Daily_Star) 2018. december 31.

A szokatlan eset egy banális szóváltással kezdődött, ami után vélhetően előszilveszterező fiatal (16 és 22 év közötti) fiúk és lányok egy csoportja életveszélyesen megszurkált egy harmincas éveiben járó férfit - írta a The Guardian. A helyszínre több furgonnal érkeztek a rendőrök és egy közeli lakásban találták meg a fiatalokból álló társaságot. Mivel a rendkívül súlyos, majdnem halálesettel végződő ügy kiderítését a bulizók nem segítették, a rendőrök egyetlen akcióval felnyalábolták az egész társaságot, és  39 embert, 22 fiút és 17 lányt vittek be az őrsre, majd négy fiatalt viszonylag hamar kiengedtek.

A súlyos sérülést szenvedő férfit kórházban ápolják.

Noha valóban szokatlan, hogy ilyen sok embert letartóztatunk egy bűncselekmény vizsgálatának kezdeti szakaszában, de, az együttműködés hiánya és a bizonyítékok biztosítása miatt ez a cselekvés megfelelő és arányos  volt.”

- vélte a rendőrség szóvivője.

Rovatok