Index Vakbarát Hírportál

Az elmúlt évtizedek legnagyobb viharára készülnek Thaiföldön

2019. január 4., péntek 11:19

Partot ért a Pabuk trópusi vihar Thaiföldön, ahol az elmúlt harminc év legrosszabb viharára készülnek, amely a turisták által leginkább látogatott déli régióban söpör majd végig, írja a BBC. 

Az érintett területeken élő embereknek azt javasolták, hogy ne hagyják el az otthonukat legalább szombat reggelig, a legnagyobb problémát pedig az áradások jelenthetik.

A tengerpartokra sem érdemes menni, mivel a hullámok akár az ötméteres magasságot is elérhetik, ezért tilos a hajózás és a tengeri fürdés a térségben. A tengerparti területekről egyébként a napokban tízezreket menekítettek ki az időjárás miatt.

Olvasónk, Gábor nászúton van az országban, azt írta, pénteken repültek volna tovább, azonban az időjárás miatt minden járatot töröltek, a szigetet pedig, ahol vannak (Ko Samui), csütörtök reggel lezárták azóta se ki, se be.

Most este hét óta brutálisan esik az eső, konkrétan két lépést teszel, és csuromvizes vagy. Nem is a széltől tartanak itt inkább, hanem az áradásoktól. A mi lakhelyünk a parttól kb. 50-100 méterre van, szóval, ha itt lesz áradás, azt testközelből látjuk majd. A hotel többi része feljebb fekszik, oda még fel tudunk mászni (most is ott vagyunk, szóval nem lesz gond). Rengeteg turista ragadt a szigeten, de úgy látjuk, a helyiek urai a helyzetnek

- írta. 

Legutóbb 1989-ben volt ehhez hasonló vihar az országban, akkor nyolcszázan haltak meg. 

Rovatok