Index Vakbarát Hírportál

Kivégezték Kínában azt a férfit, aki 12 óvodást késelt meg

2019. január 7., hétfő 10:10

Kivégezték Kínában azt a férfit, aki tavaly januárban 12 kisgyermeket sebesített meg egy óvodában elkövetett késes támadásban - jelentette az állami médiára hivatkozva az MTI.

Sajtójelentések szerint a férfi azért támadt a gyerekekre egy zöldségvágó késsel, mert így akart bosszút állni saját félresikerült élete és  egy szomszédjával való vitája miatt. A dél-kínai Kuanghszi tartománybeli Pinghsziang városban ítélték halálra a támadót, akit múlt pénteken végeztek ki.

Az utóbbi években megszaporodtak Kínában a késsel és baltával elkövetett támadások, sok esetben kisgyerekek voltak a célpontok.

Négy napja egy másik kivégzés is történt Kínában: végrehajtották a halálos ítéletét annak az ötvennégy éves kínai sorozatgyilkosnak, aki 1998 és 2002 között tizenegy nőt erőszakolt és gyilkolt meg.

Jogvédők becslése szerint Kínában hajtják végre minden évben a legtöbb halálbüntetést. Decemberben a legfelsőbb bíróság egyik bírája nyilvánosan védelmébe vette a kivégzések gyakorlatát, hangsúlyozva, hogy Kínában nem lehetne eltörölni a halálbüntetést, mivel az a lakosság elsöprő többségének támogatását élvezi.

Rovatok