Index Vakbarát Hírportál

Lezuhant egy Boeing Iránban

2019. január 14., hétfő 08:33

Lezuhant egy szállítógép hétfőn Iránban, a fővárostól, Teherántól nyugatra, a fedélzeten egyes jelentések szerint kilencen, más értesülések szerint tízen tartózkodtak. 

A helyi katasztrófavédelem vezetője, Pirhosszein Kolivand azt mondta, hogy egyelőre nincsenek egyértelmű információk a történtekről. 

A Boeing 707-es típusú gép az Alborz tartományban lévő Karadzs város Fath nevű repülőterén szenvedett balesetet. 

Az iráni televízió értesülése szerint a gép Kirgizisztán tulajdonában van. Egy helyi tisztviselő ugyanakkor úgy nyilatkozott, nem tudni, hogy iráni vagy külföldi gépről van szó. A kirgizisztáni Manasz nemzetközi repülőtéren azt közölték, hogy a gép az iráni Payam Air légitársaság repülőgépe volt.

A tévében közölt felvételeken azt lehetett látni, hogy füst gomolyog a helyszínen, ahova tűzoltókat és mentőket vezényeltek.

A balesetben érintett repülőgép az ASN értesülései szerint az Iran Air Force EP-CPP lajstromjelű, Boeing 707-3J9C típusú repülőgépe volt. "Az internetes adatbázisokban fellelhető információk szerint a repülőgépet 1976-ban gyártották, korábban a Saha Airlines flottájában is repült" - jegyezte meg ezzel kapcsolatban az airportal.hu.

Rovatok