Index Vakbarát Hírportál

Mínusz 45 fokos hidegben szökött meg az óvodából két szibériai kislány

2019. január 22., kedd 23:10 | öt éve frissítve

Három ujja elfagyott annak az ötéves szibériai kislánynak, aki még hétfő délután egy másik lánnyal együtt megszökött az óvodából a mínusz 45 fokos hidegben, hogy meglepjék a szüleiket – írja a BBC.

A két lány szökését ugyan felvette a biztonsági kamera, de az óvónőknek nem tűnt fel a dolog, így nem is tudták megakadályozni őket abban, hogy az év egyik leghidegebb napján induljanak el a szibériai télben.

Az egyik lány egy plüssállattal vágott neki az útnak, és kesztyű sem volt rajta, így hiába kapott egy sálat egy idegentől az utcán, mire hazaért, három ujja teljesen elfagyott, és jelenleg is egy jakutszki kórházban ápolják. 

A másik lány még rosszabbul is járhatott volna, ő ugyanis menet közben eltévedt, szerencsére azonban volt annyi lélekjelenléte, hogy bemenjen egy közeli házba. A kihűlést így sem úszta meg, de nem fagyott halálra az extrém hidegben, és más baja sem lett.

A lányok állítólag nagyon szeretik az óvodát, és soha nem jutott még eszükbe kiszökni onnan, de így is furcsa, hogy nem vették észre az eltűnésüket, mert nem egy nagy épületről van szó. Az óvoda vizsgálatot rendelt el az ügyben.

Rovatok