Index Vakbarát Hírportál

Megkapja a nyomravezetői díjat a fogvatartójától megszökött amerikai lány

2019. január 24., csütörtök 09:32

Megkapja a huszonötezer dolláros nyomravezetői díjat Jayme Closs, az az amerikai lány, aki január elején szökött meg fogvatartójától. 

A pénzt egy minnesotai cég ajánlotta fel, amelynek képviselője elmondta, mind nagyon örültek, amikor három hónap elteltével előkerült a tizenhárom éves lány, és a bátorsága sok embert inspirált a cégnél, ezért is döntöttek úgy, hogy a pénzt eljuttatják hozzá. Jayme Closs szülei, akiket a fogvatartója gyilkolt meg, a cég egyik leányvállalátánál dolgoztak, jól ismerték őket. 

Clossról nyolcvannyolc napig nem tudott senki semmit, miután egy októberi éjjel a szüleit lelőtték, ő pedig eltűnt a házukból. A rendőrség nagyszabású nyomozásba kezdett, az ügy nem csak a 3400 fős wisconsini kisvárost, Barront rázta meg, hanem az egész országot megmozgatta. Száz önkéntes kezdte rögtön átfésülni a környéket, két nap alatt 400, egy hét alatt 1400 bejelentés érkezett a rendőrségre, de mind használhatatlan, volt, aki Floridában vélte látni a lányt.

Végül meg tudott szökni a szüleit meggyilkoló férfitól, és az első szembejövő embertől segítséget kért. Segítségével, valamint a megadott személy- és járműleírás után gyorsan elfogták a gyanúsítottat, a 21 éves Jake Thomas Pattersont.

Rovatok