Index Vakbarát Hírportál

Újra meleg a "meleggyógyító"

2019. január 24., csütörtök 13:23

A meleggyógyítás egyik pápájaként is emlegetett David Mathesonról kiderült, annyira mégsem sikerült jól kigyógyítania magát a homoszexualitásából, mint azt hirdette. Matheson újra egy férfival randevúzik - írja az NBC.

Az persze mindenkinek a magánügye, hogy a férfiakkal vagy nőkkel szeret-e randizni, de Mathesonnál ez azért lett hír, mert ő a "konverziós terápia" szellemi atyja. Ennek a "terápiának" a hívei szerint a melegeket heteroszexuálissá lehet alakítani. David Matheson azután vallotta be, hogy újra melegként él, miután egy másik konverziós terapeuta, Rich Wyler privát Facebook-posztját nyilvánosságra hozta egy melegjogi szervezet. Ebben Wyler arról írt, hogy Matheson férfi partnereket keres. 

Matheson aztán megerősítette ezt, mondván, rájött, hogy nem tud kitartani (heteró) házassága mellett és melegként kell meghatároznia magát. 34 év házasság után vált el a feleségétől. Arról is írt, hogy a terápia árthatott egyes embereknek, de teljesen nem is utasítja el. De azért bocsánatot kért az érintettektől. 

Az M5 tévécsatorna “Ez itt a kérdés…” című műsorának 2019. január 16-i adásában megtévesztő, ártalmas és rosszindulatú állítások hangzottak el a homoszexualitással és az LMBTQI emberekért dolgozó szervezetekkel kapcsolatban. A homoszexualitás nem betegség, ezért gyógyítani nem lehet és nem is kell. Korábban így reagált a Háttér Társaság arra, hogy a a köztévében tudománytalan és felületes beszélgetést folytattak a homoszexualitásról.

Rovatok