Index Vakbarát Hírportál

Több robbanás rázott meg egy bevásárlóközpontot Kínában

2019. január 25., péntek 10:41

Cikkünk folyamatosan frissül.

Több robbanás rázta meg az északkelet-kínai Csangcsun egyik bevásárlóközpontját pénteken.

A series of explosions reported this afternoon near the Wanda Shopping Plaza on Hongqi Street in the northeast Chinese city of Changchun. Cause and injuries if any unclear. Some videos from weibo, complied by the Beijing News https://t.co/HQxPIhd6fk pic.twitter.com/tSYst1NVG8

— Austin Ramzy (@austinramzy) 2019. január 25.

Az egyelőre ismeretlen eredetű robbanásoknak legalább egy halálos áldozata van a Wanda Shopping Plazanak is helyt adó épületben. Egyes szemtanúk szerint a 30. emeleten volt robbanás – legalábbis a ott volt a robbanások egyike –, de a felvételek alapján láthatóan a földszinthez közel is volt robbanás. A 3,5 milliós városban történt robbanás hátteréről semmit nem tudni, de a twitteren megjelent híreszteléseket – amelyek szerint terrortámadásról van szó – megerősítheti, hogy a helyi hivatalos források szerint az első robbanás – amelyet legalább 20 kisebb követett – egy autóból indult.

Ez azonban még nem biztos, így a gázrobbanást továbbra is valószínű verzió. Nem is volna példa nélküli Csangcsunban: 2002-ben és 2011-ben is volt halálos baleset, is  Tavaly is volt egy robbanás, amelynek három halottja volt.

Rovatok