Index Vakbarát Hírportál

Veiszer Alindát indította volna Tarlós ellen a Momentum

2019. január 25., péntek 09:04

A Momentum Veiszer Alindát indította volna a főpolgármester-választáson, ám a televíziós riporter „hosszas gondolkodás után” elutasította a felkérését – írta a Hvg.hu, amelynek a Momentum megerősítette a hírt.

Így a párt tovább keresi jelöltjét, mivel az LMP támogatta Puzsér Róbert és a szocialista-párbeszédes előválasztáson megmérkőző Karácsony Gergely és Horváth Csaba kettősét nem látják olyan erejűnek, hogy képesek legyenek legyőzni Tarlós Istvánt.

Veiszer kiszemelése az elutasítás ellenére azért jelzésértékű, mert a Momentum ezzel is mutatja, nem aktív politikusban vagy technokrata városvezetőben gondolkodnak, hanem népszerű és ismert emberrel indulnának neki az idei választásnak.

Veiszer Alinda ilyen szempontból optimális választás volt, hiszen pályafutása önmagában is hordozott üzenetet a Fidesz-kormány működését illetően, függetlenül attól, hogy közvetlen pártpolitikai állásfoglalástól a szakmájának megfelelően távol tartotta magát. A köztévében a Záróra című, évekig futó műsorral tűnt fel, majd a G-nap után a Hír Tv-be került, ahonnan Simicska Lajos kapitulálása előtt távozott.

Rovatok