Index Vakbarát Hírportál

Elnökjelölt lenne a Starbucks volt vezére

2019. január 28., hétfő 05:50

Független jelöltként indulna a 2020-as amerikai elnökválasztáson Howard Schultz, a Starbucks kávéházlánc volt elnök-vezérigazgatója, jelentette az MTI tudósítója.

Nagyon komolyan gondolkodom azon, hogy indulok az elnökségért

– mondta Schultz a CBS 60 perc című heti műsorának vasárnap esti adásában.

Schultz arról beszélt, hogy „a kétpártrendszeren kívül, centrista függetlenként” indul majd az elnökségért folyatott versenyen. Mindezt nem feltételes módban, hanem jövő időben fogalmazta meg, ebből elemzők azt szűrték le, hogy Schultz már nemcsak fontolgatja, hanem el is döntötte az indulását.

A 65 éves Schultz „egész életében demokrata pártinak” vallotta magát, ám sem a demokratákkal, sem a republikánusokkal nem ért egyet, mert szerinte egyik párt sem a népet szolgálja.

„Súlyos időket élünk” – fogalmazott, és azt állította, hogy nemcsak a jelenlegi elnök nem alkalmas a feladatára, hanem mindkét párt politikai bosszúkkal foglalkozik minden egyes nap az emberek szolgálata helyett.

Arra a kérdésre, hogy indulásával vajon nem vesz-e el szavazatokat a demokrata párti elnökjelölttől, Schultz nem adott választ. „Én azt akarom, hogy a győztes az amerikai nép legyen. Amerika győzelmét akarom látni” – mondta. Számára nem fontos, hogy a leendő elnök republikánus, demokrata párti, libertárius vagy éppenséggel független lesz.

Rovatok