Index Vakbarát Hírportál

Nem vallja magát bűnösnek Trump őrizetbe vett barátja

2019. január 29., kedd 21:47

Nem vallotta magát bűnösnek a bíróságon Donald Trump amerikai elnök korábbi tanácsadója és régi barátja, a múlt héten letartóztatott Roger Stone, miután a nagyesküdtszék vádat emelt ellene – írja az MTI.

Stone ellen összesen hétrendbeli bűncselekmény miatt emeltek vádat, ezek közt pedig egyebek mellett szerepel a hamis tanúzás, a tanúk befolyásolási kísérlete, valamint az igazságszolgáltatás akadályozása is.

 A 66 éves Stone-t pénteken hajnalban tartóztatták le a floridai Fort Lauderdale-ben lévő villájában, de 250 ezer dolláros óvadék fejében még aznap szabadlábra került. Miután a bíróságon nem vallotta bűnösnek magát, Stone az épület előtt kezével a győzelem jelét mutatta, de nem nyilatkozott a sajtónak.

Mellette és ellene tüntetők kis csoportjai is megjelentek a helyszínen,

Maga Stone egyébként korábban nyers hatalmi visszaéléssel vádolta Robert Muellert. Roger Stone-nak legközelebb pénteken kell megjelennie a bíróságon.

A vádirat szerint a Guccifer 2.0 nevű hekkerálca mögül az oroszok levelezésben álltak a Trump-kampány egy meg nem nevezett tagjával. Stone a Guardiannek azt mondta, lehet, hogy rá utal a szöveg. Stone korábban elismerte, hogy levelezett Guccifer 2.0-val a Twitteren, de továbbra is fenntartja, hogy jóhiszeműen járt el, így ártatlan.

Később Stone el is küldte a leveleket a Washington Postnak, amelyekben ő a hekker kölcsönösen megdicsérték egymást, hogy milyen jó munkát végeznek. Stone egyszer elküldte egy cikkét Guccifernek, és kérte, hogy az ossza azt meg a Twitteren, Guccifer pedig megkérdezte, hogy Stone talált-e valami érdekeset a kiszivárogtatott anyagokban, és felajánlotta a további segítségét.

Rovatok