Index Vakbarát Hírportál

Füves sütit írt fel egy négyéves gyereknek egy amerikai természetgyógyász

2019. január 29., kedd 14:50

Egy kaliforniai természetgyógyásznak az engedélyébe kerülhet, hogy orvosi kannabiszos sütit írt fel egy négyéves fiúnak, akinek dühkitörései voltak, írta meg a BBC.

Dr. William Eidelman hivatását tekintve "natural medicine physician" – ez a mi fogalmaink szerint leginkább természetgyógyásznak felel meg, és az Egyesült Államok bizonyos államaiban egy papírral végezhető foglalkozás. 

Kalifornia állam orvosi testülete visszavonta a férfi engedélyét, aki fellebbezett az ítélettel szemben. A testület nem azért vonta vissza a férfi engedélyét, amiért füvet akart adni egy gyereknek, hanem mert nem konzultált előtte egy orvos doktorral. A természetgyógyász ráadásként félrediagnosztizálta a gyereket, amikor bipoláris zavart és figyelem hiányos zavart állapított meg nála.

A fiút az apja vitte el a természetgyógyászhoz, aki azt mondta rossz tapasztalatai voltak gyermekként a hagyományos gyógyszerekkel. Az apa már korábban az idősebb fiának is felíratott kannabiszt, és azt mondta, hogy nagyon jó hatással volt a fiúra. Az orvosi marihuána 1996 óta legális Kalifornia államban, Eidelman, az ügyben érintett természetgyógyász azt állítja, hogy már több ezer beteget kezelt a droggal. 

Rovatok