Index Vakbarát Hírportál

Egy angol férfi perelni akar, mert a börtönben kikészítették a patkányok

2019. január 29., kedd 14:24

Egy 71 éves férfi azért akarja beperelni az angol igazságszolgáltatási rendszert, mert rémálmok és depresszió gyötri a Wormwood Scrubs börtönben tapasztalt rágcsálóhelyzete miatt - olvasható a Guardian oldalán.

A férfinél poszttraumás stressz alakult ki a börtönéjszakák miatt, mikor patkányok másztak át a testén és az ágyán, míg be volt zárva cellájába. A rágcsálók állandó jelenléte miatt kezdődtek a rémálmai, valamint depressziós lett és bőrkiütések jelentkeztek rajta. A volt elítélt elmondta, a patkányok mindenhol ott voltak, föl-le futkostak a falon és az ágyában.

A volt elítélt azért töltötte rövid büntetését a nyugat-londoni Wormwood Scrubs börtönben, mert csalás vádjával tartóztatták le, ám bűnösségét ő sohasem ismerte el. Mikor megkezdte büntetését a börtönben, az egyik fegyőr patkánylyukként jellemezte a helyet. 

Mikor a cellatársam csipszet evett és ledobta a földre a zacskót, a patkányok rögtön ott voltak és megették a maradékot. Szelídek voltak, egyáltalán nem féltek az emberektől.

- nyilatkozta a férfi. 

Ügyvédje, Jane Ryan több kérdésben is nyújtott be keresetett az igazságügyi minisztériummal szemben, többek között az emberi jogok és egyenlő bánásmód megszegése, valamint gondatlanság miatt. Szerinte a börtönben lévő megdöbbentő életkörülmények nagyon ártalmasak voltak az idős férfi egészségére.

A börtön patkányokkal kapcsolatos gondjai régóta tartanak már, ahogy az olvasható a BBC egy 2015-ös riportjában.

Rovatok