Index Vakbarát Hírportál

Az erős havazás miatt le kellett zárni a kölni repülőteret

2019. január 31., csütörtök 11:16 | aznap frissítve

Németországban az erős havazás miatt csütörtökön délelőtt 9 óra után le kellett állítani a Köln/Bonn repülőtér forgalmát: a reptér nem indít és nem fogad járatokat, írja a Spiegel

A kifutópályák megtisztításán folyamatosan dolgoznak. 10:30-ig hat gép indulását és három landolását kellett elhalasztani. Csütörtökön összesen 214 gépnek kellene használni a repülőteret, de ez a jelenlegi időjárási helyzetben egyelőre nem lehetséges.  

Németország nyugati és délnyugati részén ismét erős havazás nehezíti a közlekedést. A hó és a jég komoly fennakadásokat okozott Rajna-vidék-Pfalz és Saar-vidék tartományban. Balesetek történtek, több kamion fordult keresztbe az utakon.

Az MTI a Westdeutscher Rundfunkra (WDR) hivatkozva azt írjam, hogy csütörtök reggelig ezernél is több közlekedési baleset történt Észak-Rajna-Vesztfália tartomány havas, jeges útjain. Egy ember meghalt, 14-en súlyosan, 63-an könnyebben megsérültek, az anyagi kár meghaladja a hárommillió eurót (kb. 960 millió forint).

Csütörtök reggel, csúcsidőben 50 útszakaszon keletkezett nagyobb torlódás a havazás miatt, a kocsisor összesített hosszúsága meghaladta a 400 kilométert.

A szövetségi meteorológiai szolgálat (DWD) előrejelzése szerint a havazás legalább péntekig tart Észak-Rajna-Vesztfália és Rajna-vidék Pfalz tartományban, péntekre virradóra eső, havas eső is várható, ami tovább növeli a csúszásveszélyt az utakon.

Rovatok