Index Vakbarát Hírportál

Kifülelték, miről beszélt Merkel és Conte a bárpultnál

2019. február 1., péntek 09:03

Az olasz és a német kormányfő Davosban elcsípett beszélgetését tett közzé a La7 olasz tévécsatorna. A bárpultnál kifülelt párbeszédből elég egyszerű kép rajzolódik ki az olasz kormánypártok kampányáról – írta a Hvg.hu.

Sikerült megnevettetnie Angela Merkelt Giuseppe Contének, amikor az Öt Csillagból érkezett kormányfő pártja és a vele konkuráló, bár egy koalícióban lévő Északi Liga versengéséről beszélve azt mondta:

„Sokan a pártban azt mondják, hogy Németország a barátunk, tehát Franciaország ellen kell kampányolnunk”

Conte nem a kormány erős embere, ez inkább igaz két helyettesére: az Öt Csillagot vezető vezetője Luigi Di Maióra, és az Északi Liga elnökére, Matteo Salvinire, aki egyben belügyminiszter is és migránskampányával lépéskényszerbe hozza a baloldali Öt Csillagot is.

Conte meg is vallotta Merkelnek, hogy pártja még keresi, milyen témához nyúlhatnának, amely nem kapcsolatos a migrációval. 

Amikor Merkel Conte kampánytémáról szóló vallomása kapcsán megjegyezte, hogy ezek szerint Di Maio csak a franciák ellen van, Salvini pedig a németek és a franciák ellen, az olasz kormányfő azt mondta helyetteséről:

„Salvini mindenki ellen van.”

Rovatok