Index Vakbarát Hírportál

Szájában felrobbant e-cigaretta ölt meg egy huszonnégy éves texasi fiút

2019. február 5., kedd 19:21

Meghalt egy 24 éves férfi, akinek szájában felrobbant egy e-cigaretta akkumulátora a Texas állambeli Fort Worthben múlt héten, írja az MTI. A helyi halottkém szerint az e-cigaretta felrobbanásában a férfi baloldali nyaki verőere átszakadt és agyvérzést kapott.

A fiú nagyanyja szerint unokája éppen csak megvásárolta egy üzletben az e-cigarettát, és először használta gépkocsijában, ahonnan még kiszállt, de a járdán összeesett. Két nappal később a kórházban halt meg.

A 24 éves fiú a második ember az Egyesült Államokban, akinek halálát e-cigi felrobbanása okozta. Májusban Floridában egy 38 éves férfi halt meg, akinek a teste és az arca 80 százalékban szenvedett égési sérüléseket a robbanásban. 

Az amerikai Szövetségi Katasztrófavédelmi Ügynökség (FEMA) adatai szerint eddig 195 robbanást, tüzet okozott e-cigi az Egyesült Államokban 2009 januárja és 2016 decembere között. Ezekben az esetekben 133 ember sérült meg, 38 súlyosan. 

Egy közelmúltbeli tanulmány szerint azonban jóval több ilyen eset fordul elő. A kutatók kimutatták, hogy 2015 és 2017 között 2035 esetben kezeltek embereket e-cigaretta okozta robbanás és égési sérülés miatt a kórházak sürgősségi részlegeiben.

Rovatok