Index Vakbarát Hírportál

Még az ügyvédje is kamu volt a Romániában praktizáló kamuorvosnak

2019. február 8., péntek 14:40 | aznap frissítve

Nem szerepel a Román Ügyvédi Kamarák Országos Szövetségének (UNBR) névsorában annak az ügyvédnek a neve, aki beszerezhette az alkalmazásához szükséges papírokat Matteo Politi számára - közölte a Transindex.ro.  Az olasz álorvosnak, aki engedély nélkül dolgozott öt romániai klinikán a bukaresti közegészségügyi igazgatóság adott orvosi bélyegzőt. Politi azt állította, hogy Romániába érkezésekor felkeresett egy ügyvédet, akinek átadta az eredeti iratait, majd az ügyvéd egy jelentős összegért cserébe el tudta intézni számára, hogy honosítsák azokat.

Politi szerint az ügyvédje biztosította őt arról, hogy rendelkezik minden szükséges irattal ahhoz, hogy Romániában praktizáljon. Az UNBR elnöke azt állítja, hogy a Politi által megnevezett ügyvéd neve nem szerepel a román ügyvédi kamara névsorában, tehát az illető nem is ügyvéd.

Az Europa FM szerint a rendőrség novemberben tájékoztatta az ügyvédi kamarák országos szövetségét arról, hogy Romániában kiépült egy hálózat, ami hivatalos dokumentumok hamisítására szakosodott, és olyan állítólagos ügyvédek tevékenykednek, akik nem tagjai a kamarának.

A Maszol.ro szerint Matteo Politit szerdán hajnalban fogták el a román-magyar határon, este kihallgatták Bukarestben, majd 24 órára őrizetbe vették, csütörtök este pedig elrendelték 30 napos előzetesbe helyezését. 

Az ügyészség folytatólagosan elkövetett csalással gyanúsítja, valamint azzal, hogy jogtalanul folytatott orvosi tevékenységet.

Matteo Politi diploma nélkül végzett műtéteket román luxus-magánklinikákon Matthew Mode álnéven. A román sajtó szerint Olaszországban évekkel ezelőtt ellopta egy modenai kardiológus, Luigi Vincenzo Politi személyazonosságát, és hamisított diplomákkal plasztikai sebésznek adta ki magát, valódi neve pedig Mecio Molt. 

Rovatok