Index Vakbarát Hírportál

Álláshirdetésben keresnek hóhért Sri Lankán

2019. február 13., szerda 22:08

Hamarosan újra bevezetik a kivégzéseket Sri Lankán, ezért a helyi lapokban megjelentek az első olyan álláshirdetések, amelyekben hóhért keresnek, írja az MTI. Az országban 43 évig nem végeztek ki elítélteket.

Az új jogszabályok szerint Sri Lankán a jövőben akár halálbüntetést is kaphatnak a drogbűnözők, ehhez pedig olyan embereket keresnek, akik hajlandóak elvégezni a hóhér a feladatát. A kikötések között van, hogy a jövendőbeli hóhérnek

Az állásinterjúkat márciusban kezdik el, és összesen két hóhért keresnek 36400 rúpiás, vagyis közel 60 ezer forintos fizetésért.

Azután vezették be ismét a kivégzéseket, hogy Maitripala Sziriszena Sri Lanka-i elnök nyíltan elismerését fejezte ki a Rodrigo Dutertével, Fülöp-szigeteket miniszterelnökével kapcsolatban, aki hatalomba kerülése feltételezett drogcsempészek és -dílerek ezreit ölette meg mindenféle bírósági eljárás vagy nyomozás nélkül.

Jelenleg 1299 halálraítélt ül a helyi börtönökben, de közülük 48-an vannak azok, akik kábítószerrel való visszaélés miatt vannak rácsok mögött. Az MTI megjegyzi még, hogy az utóbbi időben feltűnően nagy drogszállítmányokat foglaltak le a szigetországban.

Rovatok