Index Vakbarát Hírportál

Szijjártóék bekérették a svéd nagykövetet

2019. február 15., péntek 18:32

Bekérették a Külgazdasági és Külügyminisztériumba a budapesti svéd nagykövetet a svéd szociális ügyekért felelős miniszter Magyarországot bíráló megjegyzése miatt - írja az MTI. Erről Szijjártó Péter külügyminiszter beszélt egy pénteki sajtótájékoztatón újságírók kérdésére. 

Ezzel arra reagál a kormány, hogy Annika Strandhäll svéd szociális ügyekért felelős miniszter azt a megjegyzést tette közzé a Twitteren, hogy "riasztó, ami Magyarországon történik. 

Most azt akarja Orbán, hogy több "igazi" magyar gyermek szülessen. A politika bűzlik a '30-as évektől, és jobboldali populistaként ködösíteni kell, hogy ez a fajta politika milyen következményekkel jár arra az önállóságra nézve, amiért a nők küzdöttek

- írta a szociáldemokrata svéd miniszter. A Külügyminisztériumba bekéretett nagykövetnek elmondták, hogy elfogadhatatlannak tartják a svéd miniszter kijelentését. A diplomata a magyar álláspontot tudomásul vette, és ígéretet tett, hogy továbbítja.

Szijjártó azt is hozzátette: "a svéd és a magyar kormány hozzáállása ellentétes. Magyarország a családokra költi a pénzt, Svédország pedig a migránsokra."

Rovatok