Index Vakbarát Hírportál

Lemondott a szendvicslopó szlovén képviselő

2019. február 15., péntek 09:01

Darij Krajcic szlovén parlamenti képviselő azért mondott le, mert kiderült, hogy ellopott egy szendvicset egy boltból, ahol levegőnek nézte a személyzet, és percekig nem szólt hozzá.

Krajcic azzal magyarázta a dolgot, hogy ezután úgy döntött, tesztelni fogja a bolt biztonsági személyzetét, és ezért tette el a szendvicset. A lopást nem vették észre, csakhogy Krajcic később elmesélte a történteket egy szerdai bizottsági ülésen. 

BBC beszámolója szerint az ülésen résztvevők röhögtek a történteken, azonban egy nappal később pártja frakcióvezetője elítélte a képviselő tettét. Krajcic ezek után lemondott, és azt mondta, megbánta a történteket, és sajnálja, hogy bevállalta az általa társadalmi kísérletnek nevezett lopást. 

"Vállalta a a felelősséget, és lemondott, a párt etikai normáinak megfelelően" - nyilatkozta a történtekről Brane Golubovic frakcióvezető.

Magyarországon is volt már hasonló eset, még 2002-ben: Selmeczi Gabriella fideszes képviselőt vádolták meg kiflilopással, aztán kiderült, hogy egy ismerőse megkínálta sajtos tanglival, abból letört egy darabot, ezért két órán át hallgatta ki a biztonsági személyzet. Az érintett üzletlánc később elnézést kért. 

Rovatok