Index Vakbarát Hírportál

Merkel kiállt Juncker mellett a magyar kormányplakátok ügyében

2019. február 21., csütörtök 16:03 | öt éve frissítve

Teljes szolidaritásáról biztosította csütörtökön Angela Merkel német kancellár Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét a migrációval foglalkozó sorosozó-junckerező-migránsozó magyar kormányzati kampánnyal kapcsolatban – írja az MTI. 

"Teljes mértékben kiállok Jean-Claude Juncker mellett, szolidárisak vagyunk, és ezt a Magyarországgal folytatandó tárgyalásainkon is világossá tesszük majd" – mondta újságírók kérdésére válaszolva a német kancellár.

Markus Söder, a német szövetségi kormánykoalícióban részt vevő Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke azt mondta: "Bajorország és a CSU mindig is jó kapcsolatokat ápolt Magyarországgal, de Orbán Viktor kijelentései elfogadhatatlanok". A bajor tartományi kormányfő szerint a magyar miniszterelnök által választott út "sajnos rossz irányba vezet".

A héten indult Magyarországon az új bevándorlásellenes plakátkampány az "Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel!" szlogennel. A plakátokon Jean-Claude Juncker és Soros György, magyar származású amerikai milliárdos arcképe látható. Juncker korábban azzal reagált a kampányra, hogy kijelentette: "a hazugságok ellen nem sokat lehet tenni", és kijelentette, hogy a Fidesznek el kell hagynia az Európai Néppártot. Mára ugyanakkor megenyhült, és jóbarátjának nevezte Orbánt.

A sorosozós-migránsozós kampányt a Néppárt maga is elítélte.

Rovatok