Index Vakbarát Hírportál

Prágában elfogták Dér Csabát, a rettegett bérgyilkost

2019. március 2., szombat 12:38

A 39 éves csantavéri rém legalább három országban ölhetett.

Szerbiai lapértesülések szerint Prágában a cseh rendőrség őrizetbe vette Dér Csabát, a sokszoros gyilkost.

A letartóztatás tegnap este történt, Dér Csaba ellen nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben – adta hírül elsőként a Szerb Rádió-Televízió (RTS). 

A csantavéri származású bérgyilkost a szerb, a magyar és a holland rendőrség is kereste,  mert a Vajdaságban született magyar nem csak Belgrádban ölt meg egy embert (egy bűnszervezet vezetőjének a sógorát), de gyilkolt Hollandiában és Magyarországon is. Nálunk tavaly szeptemberben a Szilas-pataknál lőtt agyon egy V. László nevű vállalkozót.

A gyilkos ezzel Magyarországon is toplistás keresett személy volt, ő volt a listán az egyetlen gyilkos. A, 39 éves férfinek akár több, megoldatlan ügyhöz is lehet köze Szerbiában, ahol korábban már 13 évet ült gyilkosság miatt, miután 2004-ben egy étteremben végzett Branislav Jelačić bűnözővel. 2017 februárjában szabadult, de annak az évnek az őszén újra elfogták Szarajevóban, mert a boszniai fővárosban újra ölni készült. Megint börtönbe került egy időre, de a tavaly szeptemberi, XV. kerületi gyilkosság idején már szabadon volt.

 

Rovatok