Index Vakbarát Hírportál

Trump kétórás beszédben osztott ki mindenkit

2019. március 3., vasárnap 08:00

Donald Trump amerikai elnök egy konferencián tartott kétórás beszédében megint nekiment az oroszokkal való összejátszását vizsgáló Robert Muellernek, akit szerinte az égvilágon senki "nem választott meg" erre a pozícióra, most mégis mindenki rá figyel. 

"Olyan emberek vizsgálati jelentésére várunk, akiket senki sem választott meg. Robert Mueller egyetlen szavazatot sem kapott az amerikaiaktól, és az sem, aki őt kinevezte erre a feladatra" - ekézte egy kicsit a korábbi igazságügyi miniszterhelyettest, Rod Rosensteint, aki 2017 májusában jelölte ki Robert Muellert a feladatra. Rosensteint amúgy Trump nevezte ki. 

"Ha nem megfelelő embert jelölünk ki egy feladatra, és jó ideig maradnak olyan pozíciókban, ahol nem kéne lenniük, akkor egy idő után megpróbálnak kamu indokokkal eltávolítani" - mondta az elnök, aki szerint Mueller emberei csupa dühös demokraták valójában. Jeff Sessions korábban kirúgott igazságügyi miniszter és James Comey volt FBI-igazgató is kapott Trumptól: előbbi szerinte gyenge és alkalmatlan volt, utóbbi pedig egy rossz ember. 

Trump beszélt egy kicsit a 2020-as elnökválasztásról is, és azt mondta, ő akar lenni az a republikánus, aki az eddig szóba kerülő demokraták, például Elizabeth Warren ellen fut.

(CNN)

Rovatok