Index Vakbarát Hírportál

Trump elmozdítása is lehet az újabb vizsgálatból

2019. március 4., hétfő 09:06

Hatalommal való visszaélés címén indul vizsgálat Donald Trumppal szemben a demokraták kezdeményezésére hétfőn. A CNN szerint ez akár azt is jelentheti, hogy elvi lehetőségből reális forgatókönyvvé lép elő az elnök elmozdítására irányuló bizalmatlansági indítvány. Az impeachmentre még sosem került sor az Egyesült Államok történetében – a Watergate botrány miatt távozó Richard Nixon elnök is inkább előbb lemondott, minthogy ez megtörténjen.

Az induló vizsgálat nem csak Trump kormányzati működését, de a milliárdos ingatlanbirodalom ügyeit is vizsgálni fogja. Az elnök dolgát nem könnyítette meg egykori ügyvédje múlt heti vallomása sem, amelyben Michael Cohen

 rasszista csaló szélhámosnak nevezte Trumpot a bizottság előtt. Olyan állításokat tett, amelyek alapján úgy tűnik, Trump politikai szerepvállalása után sem hagyott fel üzleti magánügyeivel.

Ez akár nagyobb fenyegetést is jelenthet Trumpnak, mint a Mueller-bizottság, amely az elnök oroszokkal fenntartott kapcsolatát vizsgálja.

„Az elnököt az őrült demokraták zaklatják a legmagasabb szinten az ország történetében. Ugyanezt teszi a korrupt és gonosz main stream sajtó is”  – írta Trump  vasárnap a Twitteren a tőle megszokott módon, megjegyezve, hogy ilyen szintű zaklatást még egy elnöknek sem kellett elviselnie.

Trump azt nevezte zaklatásnak, hogy az igazságügyi bizottság hétfőtől hatvan dokumentumot kér be a Fehér Háztól, az igazságügyi minisztériumtól és ifjabb Dunald Trumptól, aki a Trum-ingatlanbirodalmat vezeti.

Rovatok