Index Vakbarát Hírportál

Egy pénzzel teli sporttáskát zsákmányoltak fegyveres rablók a Köln-Bonn nemzetközi repülőtéren

2019. március 6., szerda 13:31

Fegyveres rablók támadtak meg egy pénzszállító autót szerdán a Köln-Bonn nemzetközi repülőtéren, a három elkövető a lövöldözésben életveszélyesen megsebesítette az egyik biztonsági őrt, adta hírül az MTI a német rendőrség közlésére hivatkozva. 

Az álarcot viselő elkövetők a helyszínről egy fekete járművel menekültek el, amelyet Köln Porz nevű városrészében felgyújtva hagytak hátra. A kiégett gépjárműről a rendőrség fotókat is közölt. A részletekről egyelőre annyit tudni, szerda délelőtt, negyed tíz felé három fegyveres férfi támadt egy pénzszállítóra. Wolfgang Baldes rendőrségi szóvivő elmondta azt is, a bűncselekmény elkövetésének idején a biztonsági cég két alkalmazottja a páncélozott járművön kívül tartózkodott.

Lövések dördültek, a biztonsági emberek egyikét életveszélyes találat érte a combján, őt jelenleg is kórházban kezelik, műtétre szorult.

Baldes hangsúlyozta, a támadók után hajtóvadászatot indítottak, és szemtanúkat kérdeznek ki. A rendőrségi szóvivő szerint a fegyveres támadók egy táskát zsákmányolhattak, és noha a hivatalos közlés ezt eddig nem erősítette meg, egy, a repülőtér épületéből készített videofelvétel alapján biztosra vehető az értesülés:

 A német sajtó arról is ír, a repülőtér működését nem zavarta meg az incidens, a terminálok szabadon megközelíthetők, egyedül a távolsági buszpályaudvar egy részét zárták le, ahol a rablást elkövették. 

Rovatok