Index Vakbarát Hírportál

Elítélték a 400 ezer dolláros csalás résztvevőit

2019. március 7., csütörtök 15:20

Bűnösnek találták a philadelphiai irgalmas szamaritánus csalásban résztvevő nőt és hajléktalan férfit - írta meg a SkyNews

A csalók a GoFoundMe oldalra tették fel kamu történetüket, mely szerint a hajléktalan Johnny Bobbitt Jr. az utolsó 20 dollárját adta oda a kétségbeesett Kate McClure-nek, akinek az autójából kifogyott a benzin. Az oldalon keresztül kilenc hónap alatt 402 706 dollárt, vagyis 112 millió forintot gyűjtöttek össze a hajléktalan férfinak. 

A történetről azonban kiderült, hogy csak átverés volt, amit Kate McClure és barátja, Mark D'Amico talált ki és a hajléktalan Johnny Bobbittal is részt vett benne. Az összegyűjtött több mint 400 ezer dollárból csupán 75 ezret kapott meg a hajléktalan férfi, a pénz nagy részét magára költötte a pár. Többek között ebből a pénzből jutott el a pár Las Vegasba, Disneylandbe, a Grand Kanyonhoz, illetve New Yorkba. 

A terv azonban zátonyra futott, mikor a hajléktalan férfi beperelte a párt, amiért nem utalták el neki a pénzt. A per miatt indított nyomozás pedig fényt derített a csalásra. 

A 36 éves hajléktalan férfit bűnösnek találták pénzmosás miatt, a 28 éves nőt pedig összeesküvéssel szervezett csalás miatt. 

Az átverés kitervelője akár 20 év szabadságvesztést, valamint 250 ezer dollár (majdnem 900 ezer forint) büntetést kaphat.

 

Rovatok