Index Vakbarát Hírportál

Transznemű férfi hozott világra egy újszülöttet

2019. március 7., csütörtök 06:44

A texasi Wyley Simpsont teljesen megdöbbentette, mikor kiderült, hogy állapotos. A huszonnyolc éves transznemű férfi a Mirrornak mesélt a terhesség érzelmi megpróbáltatásairól. 

Nem mindennap látsz egy terhes férfit sétálni az utcán, ezért szinte érthető a sok támadás, ami minket ért. Nem lehettem férfi, mert a férfiak nem lesznek állapotosak. Ezért mindenki csak azt mondta rám, hogy "AZ". 

- mondta a férfi. 

Az édesapa (vagy édesanya?) huszonegy éves korában esett át a nemátalakító műtéten, de állítása szerint egy olyan feminin esemény, mint a terhessége vagy a szülés, teljesen összezavarta. Zavarodottságát tovább nehezítették a körülötte élők sértő megjegyzései.

Habár a transznemű férfi és vőlegénye, Stephan Gaeth állításuk szerint még nem álltak készen a gyerekvállalásra, úgy döntöttek megtartják a babát. 

A pár gyermeke, Rowan 2018 szeptemberében született. A boldog szülők elmondása szerint kisfiúk minden küzdelmet megért. 

A transznemű férfi szerint azzal, hogy ő hozta világra sokkal szorosabb kötelék alakult ki közte és a kisfia között. A történtek ellenére nem látja magát kevésbé férfiasnak, ennek ellenére következő gyermeküket nem ő szeretné kihordani.  

Hasonló ritka eset történt 2017 augusztusában, mikor Trystan Reese, szintén transznemű férfi adott életet gyermekének. A férfi a közösségi médián dokumentálta terhességét. 

Rovatok