Index Vakbarát Hírportál

Hamisítják a balzsamecetet Olaszországban

2019. március 9., szombat 19:43

Az olasz rendőrség lefoglalt 9 ezer tonna zúzott szőlőt egy hatalmas csalássorozat gyanúja miatt. A Guardian írja, hogy a csalók a sima asztali szőlőt úgy adták el nagy balzsamecetet előállító cégeknek, hogy azt hazudták a sima egyszerű szőlőről, hogy sangiovese és trebbiano fajtájúak.

A balzsamecet azért speciális, mert kizárólag hét szőlőféle valamelyikéből lehet előállítani, a csalók pedig meghamasították a hitelesítő okmányokat, hogy azt látszatot keltsék, hogy a balzsamecethez való szőlő olyan ismert tájakról származik, mint Campania, Puglia, Szicília vagy Modena.

A rosszabb minőségű szőlőt a hírek szerint olyan ismert balzsamecetet előállító márkák is feldolgozták, mint az AIMO vagy az Acetum.

Nem ez az első alkalom, hogy Olaszországban ételt hamisítanak, 2015-ben több első osztályú olivaolajat előállító cégről is kiderült, hogy a gyengébb minőségű termékeiket "extra szűz" jelzéssel ellátva adták el.

Rovatok