Index Vakbarát Hírportál

Felfújt farmerja mentette meg a német hajótörött életét

2019. március 11., hétfő 14:26

Hajótörést szenvedett egy 30 éves német férfi a Csendes-óceánon, Új-Zéland partjainál. Arne Murke életét az mentette meg, hogy sok évvel korábban látott egy trükköt az amerikai tengerészgyalogság elitalakulatától, így tudta, hogy ha csomót köt a nadrág száraira és felfújja a ruhadarabot, az mentőövként fenntartja majd a felszínen.

A német férfi egy jachtról esett a vízbe a viharos tengeren március 6-án. Hiába dobtak neki mentőövet, az erős hullámzás miatt nem tudta elkapni, végül pedig a hajó motorja is elromlott, így veszélybe került az élete, írja az MTI.

Miután a felfújt nadrágján lebegett három és fél órán keresztül, rátalált egy mentőhelikopter és egy kötél segítségével kiemelték a vízből.

Arne Murke elmondta, hogy egyszer pótolnia kellett az elszivárgó levegőt, mert elsőre nem sikerült jól elkötnie a nadrág szárát. A művelethez minden erejére szükség volt, mert úgy kellett a felszínen tartania magát, hogy közben ne eressze ki kezéből a nadrágot.

A férfi szerint korábban gyakran gondolt arra, hogy ha egyszer hajótörést szenved mentőmellény nélkül, a Navy Seals technikáját fogja alkalmazni.

A farmer nélkül nem lennék ma itt

- nyilatkozta az NZ Heraldnak, ami fotót is közöl a szerencsés férfiról és a nadrágjáról.

Rovatok